2024. 16. Csongor

Sport

Késői gyereknap

Antal Tibor | 2019. Június 08. 17:45:31 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Az idei évben sokkal színesebb volt a városi gyermeknap kínálata május utolsó vasárnapján. A szokásos vurstli és kirakodó vásár mellett ugyanis első alkalommal sportágválasztót is rendeztek, valamint az Ifjúsági szálló udvarán is újra volt ingyenes ugrálóvár, kézműveskedés, koncertek stb. Ezzel azonban még nem lett teljesen ellőve a puskapor, mert például a Mogyi Judo Club most szombat délelőtt rendezte gyermeknapját a Vasvári Pál utcai csarnokukban. Hogy ennek az az oka, hogy  még a régi orosz naptárt használják, azt nem kérdeztük, de mivel a sportágválasztón ők is ott voltak, így valószínű még egyet akartak villantani a gyerekeknek.

 

 

Andrási Barna edzőtől valami hasonlót tudhattunk meg, ugyanis nem titkolt céljuk volt, hogy azok előtt is bemutassák a judo terem világát, akik eddig nem jártak ott, és hátha ezek után fogják lehozni szüleik edzeni őket. Nem is a legszokványosabb gyereknapról beszélhetünk. Persze volt szinte kötelező jelleggel ugrálóvár, de a többi feladat a zumbát kivéve szinte mind a küzdés jegyében zajlott.

 

 

Lehetett például kötelet húzni, kötélre mászni, grundbirkózni és különböző küzdő jellegű játékokat játszani egymás ellen. Emellett ott voltak azok is, akik példaképei lehetnek a fiataloknak.

 

Végvári Martin és a nagy testvér

 

 

További judos hír, hogy szombaton egy veterán nemzetközi versenyen szerepeltek Szatmárnémediben a klub szenior versenyzői, és négy érmet szereztek.

 

 

70kg Nagy Erika 1.hely
78kg Csete Margit 2.hely
90kg Kovács Máté 2.hely
81kg Mészáros Tamás 2.hely

 

 


hozzászólok