2019. július 21. Dániel

Kékfény

Díjat kapott Putnik Zoltán

www.police.hu | 2017. március 08. 11:03:51 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az év bűnmegelőzési munkatársa címet adományozták a Bajai Rendőrkapitányág bűnmegelőzési előadójának.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2017. március 7-én a rendőrség ifjúságvédelmi iskolai programjait oktatók számára bűnmegelőzési szakmai napot tartott. A rendőrség és a civil szervezetek együttműködésére épülő bűnmegelőzés erősítése érdekében a rendezvény helyszínét a kecskeméti székhelyű Új Nemzedék Közösségi Tér - Kontaktpont Iroda biztosította, akik mint ifjúságvédelmi civil szervezet működnek együtt a rendőrség bűnmegelőzési munkatársaival.

 

 

A szakmai napon 25 bűnmegelőzési szakember vett részt, akik számára Dr. Bartha Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, Igazságügyi Osztály főreferense ismertette az áldozatsegítés területén történt szervezeti, jogi és feladat-megosztásban is jelentkező legfőbb változásokat. 

 

Domonkos Szilveszter r. őrnagy, valamit Gyarmati Katalin a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kiemelt főelőadói bemutatták a „Mentsétek meg Gordont!” – elnevezésű bűnmegelőzési játékot, mely lényege, hogy egy bűnmegelőzési történeten keresztül megtapasztalhatják a résztvevő gyerekek, hogy nagyrészt rajtuk, az adott szituáció aktív és passzív résztvevőin múlik, hogy hogyan alakítják annak cselekményét. A logikai és ügyességi elemeket is tartalmazó feladatok megoldása során pedig hasznos tudáshoz jutnak. A játék osztatlan sikert aratott a jelen lévő prevenciós szakemberek körében.

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányág Bűnmegelőzési Osztály két díjat hozott létre, hogy a megyében legkiválóbban teljesítő szakemberek munkáját elismerje. Az év bűnmegelőzési munkatársa címet adományozta a Bajai Rendőrkapitányág bűnmegelőzési előadójának, Putnik Zoltán r. hadnagynak. Az év iskolai bűnmegelőzési tanácsadója Bács-Kiskun megyében a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársa, Seres Dezső r. alezredes lett. A szakmai konferencián és díjátadáson jelen volt Szabó Vendel r. ezredes, megyei bűnügyi főkapitány-helyettes.


 


Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment