2024. 26. Ervin

Sport

Új Királyunk van

Antal Tibor | 2016. Június 27. 10:35:48 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Faldum Gábor

 

Bár első számú versenyzőnk, az olimpiára készülő Faldum Gábor kihagyta a hazai rendezésű versenyhétvégét (illetve szurkolóként jelen volt) ennek ellenére a férfiak elit kategóriájában mégis bajai győzelem született mind a két nap.

 

Király István

 

Méghozzá Király Istvánnak köszönhetően, aki a szombati Sprinttávú OB-t, és a vasárnapi Szupersprint futamot is megnyerte. István szombaton 27 másodperccel előzte meg a tiszaújvárosi Dévay Márkot, és közel egy perccel Bicsák Bencét a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból, és 5 km futásból álló távon.

 

 

 Eredmények:

 Férfiak:
   
1. Király István (Mogyi SE Baja  ) 1:00:02 óra
2. Dévay Márk (Tiszaújvárosi TK) 1:00:29 ó
3. Bicsák Bence (PSN Zrt.) 1:00:54 ó

 Nők

1. Bragmayer Zsanett (Uniqa Team Újbuda SE) 1:07:50 ó
2. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi TK) 1:08:56 ó
3. Sárszegi Noémi (PSN Zrt.) 1:09:27 ó

 

 

 Másnap Szupersprint futamokat rendezték, amin a férfiaknál a szombati első 40, a nőknél pedig  az első 20 versenyző indulhatott, de a lehetőséggel nem élt mindenki. A rövidített távon 3 futamot rendeztek gyorsan egymás után, és mindig feleződött a társaság.  Az utolsó mindent eldöntő futamon úszáson kisebb hátrányt szedett össze Király István, amit kerékpározáson hatalmas erőfeszítéssel behozott. A  depózása azonban nem sikerült a legjobban, így a futást ismét csak hátrányból kezdte. Ennek ellenére rommá vert mindenkit, és senkitől sem zavartatva szakította át a célvonalat. Ezzel az érem és a dicsőség mellett még 80 ezer  forintot is zsebre tehetett.

 

 

Király István: Nagyon – nagyon kemény volt, nagyon elfáradtam. Szombaton nem kellett kiadnom magamból mindent, ma viszont a három futam nagyon gyorsan jött egymás után, és fokozatosan többet kellett nyújtani. Az utolsó futamon már teljesen max-on kellett mennem.

 

 

Nőknél szintén duplázás történt, hiszen az újbudai Bragmayer Zsanett szombat után vasárnap is nyerni tudott. A hír bajai vonatkozása, hogy Zsanett Király István barátnője. Hogy egy szökőkútnál vagy egy triatlon versenyen ismerkedtek meg, azt nem tudjuk.

 

Bragmayer Zsanett

 

Bragmayer Zsanett: Hosszú franciaországi edzőtábor után érkeztünk ide. Az előző versenyek sajnos nem sikerültek úgy, ahogy szerettem volna. de most már úgy néz ki, hogy szépen kapom vissza magamat. Tavaly sikerült itt győznöm, úgyhogy örülök, hogy meg tudtam védeni a címem. Mind a két nap arra törekedtem, hogy egyedül tudjak biciklizni, ugyanis erősségem az úszás és a kerékpározás. Sikerült is egyedül elszöknöm, a futáson meg már csak arra figyeltem, hogy maradjon az előnyömből.

 

Facebook galériánk:

 

https://www.facebook.com/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1237581236281926

 

 

 

 

 

 

 

 

  

hozzászólok