2024. 28. Hajnalka

Sport

“Összességében szerintem nincs okunk a panaszra”

Beniczki Dávid | 2016. November 26. 09:14:45 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Hernády Márk cselezget Fotó:Beniczki Dávid

 

A Bajai LSE az 5. helyen zárta a megyei I.osztályú bajnokság őszi szezonját. Ahogy várható volt a két bajnokesélyes, a Duna Aszfalt, és a Kecskeméti LC dolgát nem tudta megnehezíteni a csapat, azonban a Bácsalmás elleni váratlanul nagy arányú (6 – 2) idegenbeli vereség azért nem volt bekalkulálva. A PVSE igazi mumusa volt a Bajának ősszel, hiszen a kupából is ők verték ki a BLSE-t, illetve nyáron barátságos meccsen is győzni tudtak a Vasváriban.
A legnagyobb diadal kétségtelenül a tavalyi bajnok KHTK két vállra fektetése (3 – 1) hazai pályán, valamint a Kalocsa otthonában hintett 7 – 3-as gólcunami, azonban ez mellett az Evanics gárda hozta a kötelezőeket is, két kivétellel. A Soltvadkert ellen ugyanis a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát a végén, és Kunszálláson is csak egy vérszegény döntetlenre futotta emberelőnyben futballozva.

 

 

Gazsi János a labdával

 

A csapat 43 gólt rúgott, ami a harmadik legtöbb a mezőnyben, viszont 29-et kapott, ami magasabb a legtöbb az élmezőny tagjai közül. Házi gólkirály Nagy Előd lett 16 találattal, aki ezzel a kecskeméti Eugen Salami mögött második a góllövőlistán. A kék – sárgák őszi teljesítményét az irányító Hernády Márk értékelte, aki mind a 14 bajnoki kezdő volt, és ez alatt három gólt szerzett, köztük egy ilyen remekbe szabottat is:.

 

 

 

A szezon előtt mit vártál a csapattól? Milyen céllal vágtatok neki az idénynek?

 

Mivel elég nagy volt a játékos mozgás a csapat háza táján, ezért az első ötbe való kerülést tűztük ki célul magunk elé. Én személy szerint bíztam a minél jobb szereplésben, és egy esetleges dobogón való telelésben, azonban a realitás az talán a jelenlegi állapot.

 

Mennyire vagy elégedett az együttes őszi szereplésével?

 

Összességében szerintem nincs okunk panaszra, az utolsó mérkőzés kivételével. Volt egy-két olyan meccs, ahol kicsit nehezebben pörögtünk fel, sok új fiatal játékos kapott lehetőséget, akiknek még kell egy kis rutin, tapasztalat, hogy magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt tudjon nyújtani, és ez a csapat játékán is érzékelhető legyen.

 

Mi volt az ősz legnagyobb pozitívuma és legnagyobb negatívuma?

 

A legnagyobb pozitívum talán az, hogy miután négy-öt alapemberünk is távozott a nyáron, és ennek ellenére még mindig ott tudunk lenni az élbolyban, viszont a negatívumként a Soltvadkert elleni és az utolsó őszi, Kunszálláson játszott mérkőzésünket tudnám kiemelni, ami nem volt hozzánk méltó.

 

Kit, kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítménye során?

 

Nem igazán szeretnék kiemelni senkit, próbálunk megfelelő csapategységet alkotni, ehhez mindenkinek maximálisan oda kell tenni magát, a kezdő játékosoktól, a cserejátékosokon keresztül mindenkinek, hogy egyről a kettőre tudjunk lépni.

 

Mit vársz a tavaszi idénytől?

 

A tavaszi idényben is szeretnem magam jól érezni a csapatban, hogy nagy kedvvel tudjunk játszani, és hogy örömet okozzon az a sport, ami számomra, számunkra nagy jelentőséggel bír az életünkben. Nagyon jó lenne, ha úgy tudnánk venni a következő félévben az akadályokat, hogy a minél előbb végezhessünk a tabellán.


A megyei I. osztály őszi végeredménye

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

 

 


hozzászólok