2024. 28. Hajnalka

Sport

Olimpikonjainkat köszöntjük

Antal Tibor | 2016. November 22. 19:15:39 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kitűnően szerepeltek a riói olimpián a bajai sportolók. Hosszú Katinka 3 arany és egy ezüstérmet szerzett úszásban. Klasszisunk 400 és 200 vegyesen és 100 háton győzött, 200 háton pedig csak egy rossz benyúlással lett “csupán” ezüstérmes. 400-vegyesen ráadásul hatalmas világcsúcsot repesztett.  Ez mellett a 200 méteres gyorsváltó tagjaként 6. helyezést ért el, és nem mellékesen ő vihette a magyar zászlót a záróünnepélyen, ami szintén hatalmas megtiszteltetésnek számít.

 

Hosszú Katinka az egyik aranyérmével Fotó:MTI

 

 

Faldum Gábor a Mogyi SE triatlonosa 20. helyen végzett, ami az eddigi legjobb magyar férfi szereplés a sportágban az ötkarikás játékokon. Azért is nagy szám, mert triatlonban nemenként csupán egy kategóriában/távon állhatnak rajthoz a versenyzők.

 

Faldum Gábor és korábbi edzője Borbély Miklós

 

 

Paralimpikonjaink közül Vereczkei Zsolt a Bajai Spartacus SC úszója immár hetedik olimpiáján indult, és bravúros versenyzéssel ismét elhozott egy bronz érmet 50 háton. Zsolt mérlege 3 arany és 4 bronz, és az egyetlen sportoló aki hét paralimpián vett részt.

 

Vereczkei Zsolt és a szépen csillogó bronz Fotó:MTI

 

Másik parasportolónk Suba Róbert, aki igazából kiskőrösi, viszont a Bajai Vízisport Klub versenyzője, aki remek hajrával egy ezüstérmet lapátolt össze a KL1-es kategória 200 méteres döntőjében, és ha még 10 méterrel hosszabb a pálya, valószínűleg az érem is fényesebb.

 

Suba Robi a díjátadó után Fotó:MTI

 

Bár az ünnepélyes fogadást a város korábbra terveztek, ám főként Hosszú Katinka feszes versenynaptára miatt erre csak most lett lehetőség. Az időpont 2016. november 29. 16.30. A helyszín pedig a Bácskai Kultúrpalota.

 

 

Fotó:www.baja.hu

 

Szerintem nem leszünk kevesen.

 

 

 

 


hozzászólok