2024. 19. Emma

Sport

Két arany a cselgáncs OB-ról

Antal Tibor | 2017. Január 29. 10:05:00 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Novemberben számoltunk be arról, hogy a Mogyi Bajai Judo Club hosszú idő után két aranyérmet is szerzett a felnőtt első osztályú bajnokságon. Akkor 66 kg-ban Végvári Martin, 81 kg-ban pedig Köller Milán bizonyult a legjobbnak. A versenynaptár azonban úgy hozta, hogy a fiúk nem sokáig ülhettek a babérjaikon, hiszen mivel Magyarország augusztusban világbajnokságot rendez, ezért az idei OB-t előrehozva már most hétvégén megrendezték Kecskeméten.

 

 

A fiúknak sajnos nem sikerült a címvédés, de azért Végvári Martin így is hozott egy ezüstöt, Köller Milán pedig egy bronzot. A lányoknál azonban robbant a bomba! 52 kg-ban ugyanis Knetig Emőke, +78 kg-ban pedig Szigetvári Mercédesz szerzett  magyar bajnoki címet. Hogy ez mekkora eredmény, azt jól jelzi, hogy utoljára Pekli Mária személyében volt felnőtt magyar bajnoka a Bajai Judo Clubnak több mint 20 éve.

 

Knetig Emőke a dobogó tetején

 

Rajtuk kívül Tóth Eszter is hozott egy ezüstöt 48 kg-ban, Csete Margit pedig 78 kg-ban egy bronzot.

 

Szigetvári Mercédesz szintén a csúcson

 

Összességében elmondható, hogy története során ez volt a legeredményesebb felnőtt országos bajnoksága a Mogyi Bajai Judo Clubnak, amivel a második legeredményesebb egyesületként is zárt az OB-n. A versenyzők felkészítője Radics Attila és Hammer Erik.

 

 


hozzászólok