2024. 26. Ervin

Sport

Faldum Gábor feladta Mexikóban

Mogyi Se | 2016. Szeptember 19. 13:48:32 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Faldum Gábor Cozumel Grand Final: DNF

 

A mexikói Cozumelben rendezték a triatlonosok világbajnoki sorozatának nagy döntőjét, melyre természeteseb  Faldum Gábor is hivatalos volt.

 

 

Sajnos Gábor kisebb fertőzést szedett össze 3 nappal ezelőtt és nem teljesen 100%-os állapotban állt a rajthoz. Az úszást még sikerült jól lehoznia és a 8 fős szökevény sor után a nagy üldöző bolyban kezdte meg a kerékpárt, itt viszont csak rövid időt bírt ki és a verseny feladására kényszerült. Megpróbálta de győzött a realitás és ebben a melegben, ilyen nehéz körülmények között nem tudta teljesíteni a versenyt, nem 100%os állapotban.
A világbajnokság szempontjából fontos pontokat vesztett ezzel, viszont szerencséjére többen is 0-áztak mögüle így “csak” 3 helyet veszítve a döntő előtti pozíciójából a 27. helyen végzett a 2016-os Triatlon Világbajnoki Sorozatban.

 

 A versenynek egyébként drámai, és egészen megható befejezése volt. Jonny Brownlee egészen az utolsó kilométerig az élen haladt, amikor a hőség következtében rosszul lett és szédelegni kezdett. Eközben az addig második helyen futó dél-afrikai Henri Schoeman megelőzte, majd harmadikként haladó testvére is beérte, ám a kétszeres olimpiai bajnok Alistair nem hagyta ott két évvel fiatalabb öccsét, s „magával vitte” egészen a célig, ahol átlökte őt a célvonalon.

 

 

 

 

A Mexikói Világbajnokság mellett a hétvégén Zágrábban Junior Európa Kupa futamot rendeztek, ahol Karai Botond (és Végvári Dávid kisérő edző) révén szintén képviselve volt egyesületünk, nem is akárhogyan.

 

Jobbról az első Karai Botond

Boti idei legjobb versenyzésével a dobogó 3. fokára állhatott fel a 74 főt felvonultató mezőnyben. Számára ezzel a szezon vége ért, jöhet a jól megérdemelt pihenés. Gratulálunk!

 

Szombaton rendezték a BB24 Bonyhád-Bátaszék futóversenyt. A 24 kilométeres távon Zsák Balázs a Mogyi SE versenyzője 19-30 évesek korosztályban az első helyen végzett  2:00:50-es időeredménnyel.

 

Zsák Balázs

hozzászólok